Maten me lagar

  • Bibimbap

    Bibimbap

    Bibimbap er I praksis ei skål med ris med all slags godt av grønnsaker, egg og bacon. Dette var vår: Ris Wokka paprika Wokka sopp Wokka gulrot Wokka kål Redikker Steikt bacon Speilegg Sesamfrø og vårløk på toppen Kok ris, wok grønnsakene, steik bacon/sideflesk. Legg det fin saman i ei skål, legg speilegget på topp […]

  • Goro – utan kjevling

    Goro – utan kjevling

    Etter at me gjekk til innkjøp av elektrisk gorojern innser me at latskap kan vera ein riktig god eigenskap somme gonger. I år vart det derfor goro-røre, ikkje -deig, og me kjem nok aldri til å sjå oss tilbake etter dette. Dei vart kjempegode, og kjempefine, om me må få seia det sjølve! Oppskrifta fann […]

  • Sandnøtter – eller gaffelkaker

    Sandnøtter – eller gaffelkaker

    Desse laga me på to måtar: Pensla med egg og strødde perlesukker på før steiking / utan egg og sukker. Trur me held oss til den usukra varianten (bildet) for framtida, det vart evig søtt nok. Til 140 gaffelkaker: 24 dl kveitemjøl 8 dl sukker 1 kg smør 2 egg Hiv alt i kjøkkenmaskina og elt på låg fart […]

  • Svenskekaker – julekaker

    Svenskekaker – julekaker

    Svenskekaker fekk me hjå farmora mi i Rendalen til jul. Dette er nesten som brune pinnar – bare ennå betre! Og superenkelt å lage. Du tar: 600 g mjøl 400 g sukker 400 g smør (la det stå ute ei stund først) 4 ts natron 4 ts vaniljesukker 4 ts lys sirup Alt dette tar […]

  • Konfektkaker

    Konfektkaker

    I dag har Mari laga konfektkaker etter farmor si oppskrift: 200 g smør 200 g sukker 2 egg 2 ts bakepulver 400 g hvetemel 200 g kokesjokolade 200 g mandlar Hakk sjokolade og mandler så det er klart. Rør smør og sukker kvitt. Rør i eitt og eitt egg. Spe med det tørre til du […]

  • Smalahove

    Smalahove

    Smalahovefest har me hatt sidan 2007. Mykje har me lært undervegs, blant anna at dette eigentleg er veldig enkel og grei festmat, det bare tar ein del tid. Og så er det jo så godt! Me pleier vera mellom 15 og 20 til fest, og det enklaste er eigentleg å rekna mengde per person 1/2 […]

  • Sommarrullar

    Sommarrullar

    Dette er vårrullens usteikte slektning. Du treng eigne ark til dette, dei er gjennomsiktige og ser ut som glasnudlar. Lag fyllet klart og fyll rullene med det du likar. Me bruker:   – Steikt småskore svinekjøt – Kokte glasnudlar – Wokka gulrot og vårlauk – Agurk i lange skiver – Steikte mandler eller peanøtter – […]

  • Sildesalat – med spekesild

    Sildesalat – med spekesild

    Sildesalat hører jula til. Denne oppskrifta er ganske standard, med sild, potet, egg og rødbeter. Guri, så godt! oppskrift sildesalat: 4 fileter spekesild 12 skiver sylta rødbete 6 store kokte poteter 2 eple 3 kokte egg 1 beger rømme 3 ss hellmans majones 2-3 ss rødbetsaft salt og pepper (gjerne hvit) Skjær alt i små biter. Krydre med salt og pepper. […]

  • Rødkål ala Linda

    Rødkål ala Linda

    Denne oppskrifta fikk jeg av Linda Berntsen i 2012, og den ble en favoritt med en gang. Rødkål er godt til mye, spesielt til svinekjøtt – hele året. Og så er det en fryd å lage, vakkert som det er. Oppskrift rødkål: En stor rødkål, ca. 900 gr. 2-3 epler litt salt og pepper 3-4 dl appelsinjuice […]

  • Svinekjøtdeig med glasnudlar

    Svinekjøtdeig med glasnudlar

    Lett og god middagsmat! Du treng til 2 personar: 1 pk svinekjøtdeig 1 pk glasnudlar 2 cm ingefær 2 båtar kvitlauk 1 vårlauk 1/4 ts chili (Sambal oelek, den er kvess og god!) 1/2 dl østerssaus 2-3 ss soyasaus 1 ss sesamolje (ikkje til steiking) søt chilisaus etter smak fersk koriander sesamfrø Kok nudlar. Fres […]

Got any book recommendations?