Rødkål ala Linda

Denne oppskrifta fikk jeg av Linda Berntsen i 2012, og den ble en favoritt med en gang. Rødkål er godt til mye, spesielt til svinekjøtt – hele året. Og så er det en fryd å lage, vakkert som det er.

Oppskrift rødkål:

  • En stor rødkål, ca. 900 gr.
  • 2-3 epler
  • litt salt og pepper
  • 3-4 dl appelsinjuice
  • en skvett edikk
  • 2-3 ss sukker, gjerne brunt om du har
  • ei lita kanelstang
  • litt anis
  • 1 rødløk
  • Har du ribbefett, ta ei ts av det også

Skjær kål og løk i tynne, fine strimler.
Fres løk og rødkål i en kjele, bruk smør/ribbefett.
Tilsett det andre og spe på med kraften/væsken. Det skal ikke være væske over rødkålen.

Synes du det blir lite væske, spe på med f.eks gløgg/vann.

Skal koke 1. time.

Rødkål før koking
Mye godt i denne rødkålen!

Posted

in

by

Comments

Legg att eit svar