Nøttebotn:
- 120 g malte mandlar eller mandelmjøl
- 270 g melis
- 75 g kveitemjøl
- 25 g kakao
- 1/2 ts bakepulver
- 5 eggekvitar
- 200g smelta smør
Rør saman det tørre og sikt det. Ha i eggekvitar og smør og rør dette saman. Smør ei 22 cm for og dekk den med bakepapir. Steik røra i 45 minutt på 160 grader. Avkjøl i 5 minutt før du tar botnen ut av forma og legg den på rist.
Sjokolademousse:
1 vaniljestang
400 g mørk sjokolade 50%
100 g sjokolade 70%
5 dl kremfløyte
Del vaniljestanga og skrap ut frøa. Grovhakk sjokolade. Ha sjokolade og vaniljefrø i ein bolle og smelt dette over eit vannbad. Avkjøl litt.
Kle kakeforma med bakepapir. Legg den kalde botnen i forma. Visp krem og vend i sjokoladen. Ha dette over botnen og sett det i kjøleskapet. La den stå nokre timar til den har stivna. Kaka skal serverast heilt kald.
Server med piska krem og litt friske bær.
Oppskrifta har me frå bladet Vin & Mat.
Legg att eit svar
Du må vere pålogga for å kommentere.